2012. február 11., szombat

Igazság




Az igazság maga fogja minden úton-módon segíteni azt,
aki elindult az igazságot megkeresni. . .


- Matri Vani

2012. év három központi témája közül az egyik az Igazság.

"Uriel arkangyal üzenete szerint 2012. az Igazság éve lesz, amikor az Igazság felszínre fogja hozni a kapzsiságot, a korrupciót, piszkos ügyleteket, csalást, manipulációkat, melyek gazdagságot hoztak néhányunknak, de sokak rovására, és az Igazságot kapcsolatainkról, társainkkal kapcsolatban, és arról, hogy kik vagyunk valójában, és mit és hogyan szeretnénk tenni, mit is szeretnénk megengedni magunknak, amiket elképzeltünk.

Hogy mi is a Mi alapvető Igazságunk, amit magunkévá kellene tennünk: az, hogy Isteni és lelki létezők vagyunk, és ezzel szembe kell néznünk, és alkalmaznunk kell az év folyamán. Az Igazságunk Világát kell megteremtenünk személyes és közösségi szinteken, mert most erre kaptunk meghívást az Univerzumtól, és ki fog derülni mindannyiunk számára, hogy mit és hogyan kell változtatnunk, azért hogy mit kell változtatnunk, mit kell tennünk ezért." (1)

"Az igazságnak több szintje van. Az az igazság, amely a tapasztalaton vagy a tudáson nyugszik, napról-napra változik. Az egyetemes igazság örök, és arról ismerszik meg, hogy összhangban van lelked emlékezetével. A végső igazság az, hogy te Isten egy darabkája vagy, emberi testben. Örök Éned Isten személyes jelenlétének rád eső, egyéni része. A ráhangolódás arra, ahogyan igazából érzel, láncszem, amely összeköt Örök Éneddel.

Legtöbbünkben az igazságot a tagadás több rétege fedi, nagy és nehéz felszabadító munka árán lehet csak felszínre hozni. Kezdd azzal, hogy emlékezetedbe idézed egy sokkoló élményedet! Annak idején annyira megrázott, hogy igyekeztél erőnek erejével elkerülni ezt az érzést? Mit tettél? Ittál, dohányoztál, altatót vettél be, próbáltál másra gondolni vagy elfoglalni magad valamivel, csak hogy ne kelljen vele szembenézned? Ez mind eszköz arra, hogy tagadd a harag vagy félelem kiváltotta, erős érzéseidet.

Az a baj az effajta kísérlettel a fájdalom elkerülésére, hogy érzéseink nem külső dolgok, mint a tapasztalataink. Amikor elutasítod valamely érzésedet, önmagad egy részét Utasítod el. A felindulás ettől nem múlik el, hanem megmarad és felszín alatti áramlatokat gerjeszt, amelyek későbbi észrevételeidet igyekeznek úgy átalakítani, hogy ezáltal felhívják magukra a figyelmet. Az élményt nem érzéseid teszik kellemetlenné, azok csak válaszolnak rá, igyekezve megvédeni téged. Szerezd vissza éned elvesztegetett részeit, hogy boldog lehess! Míg kívül esnek azon, amit elfogadsz, sötétben vannak, nem képesek befogadni Isten tápláló fényét. Érzelmi energiád azonban olyan rezgést támaszt, amely feloldja a sötétséget; helyére szeretet és gyógyulás árad. Ez a rezgés eloszlatja az önkorlátozás auráját, amely a negatív viselkedés örökös megismétlésére késztetett.


Miután önmagadon sikerrel gyakoroltad, szinte természetesnek fogod tartani, hogy másokhoz fűződő kapcsolataidban is eljuss az igazság magasabb szintjére. Figyeld meg jól érzéseidet minden esemény során, legyen az bár még oly jelentéktelen is. Amikor például olyat teszel, amit nem akartál, megtagadod önmagadat? Az a személy, akinek a kedvéért ezt a feladatot elvállaltad, tudatosan vagy öntudatlanul, de ismeri az igazat. Miután tisztába hoztad önmagad előtt elképzeléseidet, ragadd meg az alkalmat, és közöld vele is megfelelő módon az igazságot. Bocsásd meg ezeket a gondolatokat magadnak, és lépj tovább!


A tagadás elszívja energiáidat. A következmény: fejfájás, gyomorgörcs, kimerülés, levertség, betegség, sérülés, vagy csak feltűnő ingerlékenység. Mit teszel, hogy ezek a tünetek elmúljanak? Nyugtatót szedsz? Vagy ráeszmélsz, hogy ezek az igazság hírnökei, és kutatni kezded jelentésüket? Miközben próbálod feldolgozni érzéseidet, talán visszariadsz a feladattól, mert a sötétség harcol létéért. Pedig ha továbbviszed a dolgot, és sikerül kitörnöd a bűvös körből, a fényhez hasonló Átalakító Energia tölt el, és az extázis hulláma után a szeretet hullámai árasztják el testedet.


Amikor elfogadod igazi vágyaidat - a jót csakúgy, mint a rosszat, az erőset csakúgy, mint a finomat -, megnöveled képességedet arra, hogy örömet érezz, feltétlen örömet, gyönyört, hálát és megbocsátást. Örök Éned és Isten intenzív energiáját nem viseli el a tested, míg sötétség honol benned. Átalakulásod lényege éppen az, hogy rálelj erre a sötétségre, elfogadd, amit megtagadtál, és szeretettel, fénnyel töltődj fel. Légy nyitott ennek a testedben áramló energiának a befogadására, amely meghozza neked Isten személyes jelenlétét és Örök Énedet. " (2)


"Igazság nélkül semmi nem jöhet egyensúlyba. Ezért tisztességednek kell lenned az önmagaddal való kapcsolatodban. Biztosítanod kell, hogy az összes rossz dolog az életedben helyes volt. Ez a magadnak és a másoknak való megbocsátást foglalja magában. Az egyik legfontosabb gyógyító folyamat a megbocsátás. Amikor azt érzed, hogy valaki megsértette az igazságodat valamilyen formában, igazságot kell tenni, mégpedig a sérelem begyógyításával. Minden sérelmet, ami jelen van az énben, teljesen meg kell gyógyítani a teljes felemelkedés érdekében,valamint annak érdekében, hogy az egyén a különböző szintek mögé tudjon menni, amik a leckéket szolgáltatják, és lehetővé teszik az egyén gyógyulását.


Amennyiben nem vagy felkészülve arra, hogy szembenézz a múltaddal és meggyógyítsd a sérelmeidet, akkor körbe-körbe fogsz szaladgálni, mint a saját farkát kergető kutya. Azt is hozzá kell ehhez tennünk, hogy sokszor az egyén teste automatikusan emlékszik valamire a múltból, amikor valami olyan történik a jelenben, ami előhívja a múlt emlékezetét. Ez jelentkezhet egy hirtelen bosszúság vagy depresszió érzésben, aminek nincs semmi kézzelfogható oka. Vagy könnyekben törsz ki, szomorú vagy depressziós vagy, olyan mértékig, hogy nem akarsz mások jelenlétében tartózkodni. A test ilyen módokon emlékszik a múltra, és ez az emlékezet lényed érzelmi sejt szerkezetén keresztül áramlik ki.


Máskor a test a fizikai struktúrán keresztül emlékszik, és a fiziológián keresztül fejti ki hatását. Sokan ilyenkor megfáznak, vagy visszatérő köhögés kapja el őket, esetleg folytonos fejfájás gyötri őket, ami migrénig fajulhat. Vannak, akiken kiütések keletkeznek, amik nem múlnak el, vagy valami olyan végzetes, mint a rák. Mindezek a testetöltések azt mutatják, amik nem lettek feldolgozva. Pszichológiátok határozza meg fiziológiátok erősségét. Az Igazság az élet egy minősége, amit sokan nem tapasztalnak meg, valójában általánosságban ennek pont az ellenkezőjét tapasztalják meg. Amikor valaki úgy érzi, hogy tisztességtelenül bántak vele, neheztelés kezd épülni benne, ami bizonyos stádiumban haragként tör ki, vagy pedig elfojtásra kerül a gyökér csakrában, ami depresszióként ölt testet, valamint egyéb más betegség formájában. Bolygótokon az igazság hiánya az eredményezte, hogy sok ember a saját kezébe vette a törvényt, és úgy érezték, hogy a mérleg egyensúlyba került, és ez gyakran még rosszabb eredményhez vezetett, mint előtte.


Hadd biztosítsunk benneteket arról, hogy az igazság napjai lassan felvirradnak. Mihály Arkangyal vezeti ezt a projektet, és egyre több és több olyan esetet fogtok látni, ahol az igazság győzedelmeskedik. Ez azt is jelenti, hogy az ok és okozat egyre azonnalibbá válik a manifesztációk során. Vannak, akik ezt „Azonnali Karmának” nevezik. Ha az Univerzum törvényei szerint éltek, akkor biztosan a mindenki számára legjobb igazságszolgáltatásnak lesztek szemtanúi." (3)

Az „Igazság törvénye" tartja fenn a Szinkronisztikus áramlatot és az irányítja, az alakítja a helyzetet, amikor a Tudatos Beszélgetés során megmásítjuk az igazságokat, elég, ha kicsit is csúsztatunk. Ha hitelt érdemlően emelted tisztaságod és az energiát, akkor igen drámai dolog következik be, amikor valamiről hazudsz. Egy azonnali érzelmi energia csökkenés, egy zuhanás, összeomlás. A tudatosság magasabb szintjein nincs olyan, hogy elfogadható hazugság, vagy ferdítés. Az Igazság Törvénye teljes, feltétlen és korlátlan. Ha nem maradunk tisztességesek legjobb tudásunk szerint, az mindenkit sért: bennünket, mert tisztaságunkat és energiánkat csökkenti, romba dönti; és másokat is, mert ilyenkor nem élvezhetik őszinteségünk és pozitív befolyásunk előnyeit. Ha a legjobb tudásod szerinti igazságnak megfelelően kezdesz élni és megérted, hogy másokat szolgálni és jó példát mutatni a lehető legjobb dolog, amit saját érdekedben tehetsz, akkor minden megváltozik. Egységbe kerülsz azzal az elvvel, amely szerint az Univerzum működését megtervezték. Ha egységbe akarsz kerülni, ha az összhangot keresed és azon gondolkodsz, miképpen tudsz hasznos lenni, akkor olyan embereket vonzol életedbe, akik neked fognak segíteni. Akkor Szinkronicitásod szárnyalni fog és álmaid igazán életre kelnek." (4)  

"Aki az igazság irányításán dolgozik, általában nehezen ismeri fel, hogy nehezen áll ki saját igazáért. Ez úgy nyilvánulhat meg, hogy hajlamos mások igazságát elfogadni, ahhoz igazodni. Általában folyamatosan kutatja a legújabb könyveket, friss fogalmakat, ötleteket, rendszereket, hogy követhesse őket. Amikor a feladat megoldásának kezdetén jár, képtelen teljes egészében őszinte lenni önmagához, így folyamatosan másokhoz próbálja önmagát viszonyítani. Gyakran teremt illúziókat, hogy racionalizálja választásait.  Igyekeznek elkerülni, hogy felelősséget kelljen vállalni tetteikért.  Inkább hazugságokba és kifogásokba bonyolódnak, semmint őszinték legyenek azzal kapcsolatban, ami igazán történik életükben. Sok esetben fantáziavilágban élnek. Az igazság leckéje nehezen irányítható, nagy kihívásokkal kell szembenézni. Ez az az életfeladat, amely erőteljesen előmozdítja az emberiséget. Egyedüli irányítás lehetősége a kegyetlen őszinteség. Ami azt jelenti, hogy az egyének teljes felelősséget kell vállalni gondolataiért, tetteiért, ami nem a gondolatok és tettek tökéletességét jelenti, hanem azt, hogy ezek az ember sajátjai." (5)

Az Igazság Tizenkét Ciklusa:


Megtanulni / megtudni az Igazságot
Megfigyelni / betartani az Igazságot
Szeretni az Igazságot
Működtetni az Igazságot
Tisztelni az Igazságot
Meghallani az Igazságot
Szolgálni az Igazságot
Járni az Igazságot
Elfogadni az Igazságot
Bemutatni az Igazságot
Élni az Igazságot
Hálásnak lenni az Igazságért

Amikor meghívjuk a teljes igazságot Szent Terünkbe, darabokra törjük az elkülönülés kötelékeit, és a különbözőséget megalkotó káprázatot. A Béke Örvénylő Szivárványa megsemmisíti azokat a hazugságokat, mely a Föld Gyermekeit egymással szemben bizalmatlanná tette, és az egység igazságára cseréli le az elkülönülés káprázatát.  (6)





Felhasználat források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése